Parijs en omgeving verkennen met je voordelige huurauto (2023)

Klik hier om Autohuur Beoordelingen voor Parijs te lezen

Parijs en omgeving verkennen met je voordelige huurauto (3)

Parijs staat bol van geschiedenis, architectonische hoogstandjes en duizelingwekkende uitzichten, en een haast onuitputtelijk aanbod van bezienswaardigheden die toeristen uit de hele wereld aanlokken. Met name het culturele aanbod maakt Parijs tot één der meest bezochte steden ter wereld. De Eiffeltoren is het bekendste herkenningspunt van de Franse hoofdstad. Wilt u een auto huren in Parijs, kunt u in uw eigen tempo nog veel meer moois zien en ontdekken.

Parijs is als verzamelplaats van kunst, en waarlijk een schatkamer met fantastische musea en kerken. Net buiten het centrum zult u een kleurrijk vlechtwerk aan steegjes en straatjes aantreffen die de typische Parijse wijken met elkaar verbinden, zoals Montmartre, Marais, Belleville en Trocadéro, en natuurlijk het beroemde Quartier Latin. Met zijn magische uitstraling trekt Parijs al eeuwenlang kunstenaars en schrijvers in zijn ban. Wandel over de vele langgestrekte boulevards, bewonder de prachtige oude gebouwen en monumenten, en las in één van de vele knusse bistro’s, kleine bakkerijen en cafeetjes een pauze in.

Er zijn niet veel steden op de wereld die zo intrigerend zijn, en met zoveel allure en passie bewondering oproepen zals Parijs dat doet. De "stad der liefde" is traditioneel een plaats die kunstenaars, schrijvers en andere creative geesten magisch aantrekt. Ontdek de Franse hoofdstad en de mooie omgeving en maak een roadtrip, en u zult een onvergetelijke tijd beleven. Rijd bijvoorbeeld naar Nantes , aan de westkust, of naar Lyon in het oosten. Heeft u meer tijd, waarom dan niet een paar dagen naar Nice en de heerlijke Franse Rivièra?

Voor uw autohuur in Parijs kunt u bij Auto Europe thuis vanuit uw luie stoel met een paar muisklikken een huurauto kiezen en boeken. Heeft u hulp nodig de voor u juiste huurauto te vinden? Onze ervaren huurspecialisten staan u onder telefoonnummer +31 85 001 2614 op 7 dagen per week graag met raad en daad terzijde. Wij hebben ook regelmatig aanbiedingen waarbij een extra bestuurder in de huurprijs is inbegrepen, evenals aanbiedingen inclusief GPS of met een gratis upgrade. Liever eerst enkele ervaringen lezen van klanten ideu u zijn voorgegaan? Bekijk dan onze pagina met alle autohuur beoordelingen in Parijs. Uw zorgeloze autovakantie in Parijs begint bij ons.

Wilt u meer weten over autohuur in Parijs, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

(Video) Top 10 Best places to visit in France-Travel Videos Must see

Onze autoverhuurpartnersAuto huren FAQsReisgids

Waar kan ik een auto huren in Parijs

Auto Europe is een toonaangevende bemiddelaar inzake autoverhuur wereldwijd. In meer dan 180 landen wereldwijd bieden wij meer dan 24.000 handige ophaallocaties aan, en ook voor uw autohuur in Parijs kunt u op ons rekenen. Zowel in de stad als op de luchthavens, alsmede op de treinstations werken wij samen met uitstekende verhuurpartners, zodat u steeds de keuze heeft uit handige ophaallocaties en hoogwaardige voertuigen.

En ook als u overweegt uw auto op een andere locatie in te leveren als u 'em heeft opgehaaald, kunt u een One-way autohuur boeken, zodat u flexibel kunt plannen en het meeste uit uw vakantie kunt halen.

De luchthavens van Parijs

Parijs wordt op maar liefst 3 luchthavens aangevlogen: Charles de Gaulle (ca. 26 km ten noorden van Parijs via de A1), Orly (ca 15 km ten zuiden van Parijs via de A6), en Beauvais-Tillé (ca. 90 km vanaf het centrum van Parijs). De grootste luchthaven van Parijs en van Frankrijk is Charles de Gaulle (CDG), die werd geopend in 1974 en beschikt over 3 terminals. De meeste grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op deze luchthaven. De meestere autoverhuurbedrijven hebben hun balie in terminal 1 en terminal 2 ingericht, en zijn over het algemeen geopend vanaf de eerste tot de laatste vlucht.

Orly airport op één na grootste luchthaven van Parijs. Deze werd in 1932 in bedrijf genomen, heeft 4 terminals en is nog steeds een belangrijk internationaal verkeersknooppunt. De desks van de verhuurders zijn verspreis over de verschillende terminals, dus kijk alstublieft op uw voucher, zodat u weet waar u moet zijn. Beauvais-Tillé airport werd in de jaren 1930 in bedrijf genomen. Deze luchthaven beschikt over 2 terminals en wordt voornamelijk door low budget maatschappijen aangevlogen, echter niet direct vanaf Nederland. Onze verhuurpartners zijn in beide aankomsthallen te vinden.

Charles de Gaulle Airport (CDG)
Website: www.parisaeroport.fr/en/charles-de-gaulle-airport
Adres: 95700 Roissy-en-France, Frankrijk
Telefonnr.: +33 170 363950

Paris Orly (ORY)
Website: www.parisaeroport.fr/en/orly-airport
Adres: 94390 Orly, Frankrijk
Telefoonnr.: +33 892 563950

Beauvais-Tillé (BVA)
Website: www.aeroportparisbeauvais.com
Adres: 60000 Beauvais, Frankrijk
Telefoonnr.: +33 892 68 20 66

De treinstations van Parijs

Er zijn diverse treinstations in en rondom de stad, die treinverbindingen aanbieden naar andere Franse steden, maar ook internationale verbindingen naar Zwitserland, Duitsland, België en Nederland. Regionale treinen vertrekken vanaf alle grote treinstations in Parijs (Paris-Nord, Paris Gare de l’Est, Lyon, Austerlitz, Garde Monparnasse en Gare Saint-Lazare.) Uiteraard bieden wij op elke hiervan autohuur aan. Meestal is het verhuurkantoortje te vinden in het stationsgebouw of op loopafstand ervan. De volledige informatie over uw ophaallocatie staat in elk geval altijd vermeld op de huurvoucher die u van Auto Europe per e-mail krijgt toegestuurd nadat u uw boeking heeft geplaatst.

Boek bij het beste autoverhuurbedrijf in Parijs

Auto Europe is marktleider op het gebied van autohuur wereldwijd. Wij zijn inmiddels, na 60 jaar in de autoverhuurbranche actief te zijn, present in meer dan 180 landen met meer dan 24.000 ophaallocaties wereldwijd. Ons motto is de scherpste prijs en de beste service, en daarom werken wij uitsluitend samen met betrouwbare verhuurbedrijven. Voor uw autohuur in de Franse hoofdstad werken wij met topverhuurders samen, waaronder Keddy, Budget, Dollar, National, Hertz en nog vele andere.

(Video) England to Barcelona by Motorbike. How Cheap (and Enjoyable) Can it Be?

Door op de afgebeelde logo's te klikken kunt u meer lezen of het respectievelijke verhuurbedrijf. Heeft u daarna nog vragen, aarzel dan niet met ons contact op te nemen. Onze deskundige medewerkers staan graag voor u klaar, telefonisch onder +31 85 001 2614, of per e-mail, zodat een zorgeloze autovakantie in Parijs niets meer in de weg staat.

Veelgestelde vragen over een auto huren in Parijs

Parijs en omgeving verkennen met je voordelige huurauto (8)

Wilt u een auto huren in Parijs of elders in Frankrijk, dan is het goed zich te informeren over enkele daarmee samenhangende thema's, zodat u de juiste keuze kunt maken en die auto kiest, die het beste bij uw plannen past en aan uw behoeftes voldoet. Daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen alvast op een rijtje gezet. Daarbij gaat het om of u een creditcard voor uw autohuur nodig heeft, hoe de auto gedekt is, hoe het verkeer is in Parijs enzovoorts.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Parijs?

Voor uw huurauto in Parijs zullen onze verhuurpartners u altijd vragen naar een creditcard waarmee ze de borgsom kunnen blokkeren. De hoogte van de borgsom hangt af van de gekozen huurautocategorie, het vehuurbedrijf, de gekozen dekking en de ophaallocatie. Let er alstublieft op dat deze creditcard op naam staat van de hoofdbestuurder zoals deze in uw Auto Europe voucher is aangegeven, en ook dat de bestedingsruimte voldoende is om deze borgsom af te dekken. Anders zult u de auto waarschijnlijk niet mee krijgen, of moet u ter plaatse dure extra verzekeringen afsluiten. Debitcards, of creditcards van bijvoorbeeld passagiers worden niet geaccepteerd! Na het inleveren van de huurauto in dezelfde staat als bij het ophalen, wordt de borg weer vrijgegeven. Alle informatie over de hoogte van de borgsom, de creditcards en welke het verhuurbedrijf van uw keuze accepteert, vindt u terug in ons handige reserveringssysteem door op het blauwe informatie icoontje "i" te klikken onder het gekozen voertuig. In het pop-up venster kunt u onder het kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder" de relevante details lezen. Zie ook onze informatieve pagina met belangrijke vragen over het thema creditcard en borgsom bij autohuur.

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Parijs?

Huurt u via Auto Europe, dan kunt u er gerust op zijn dat de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering reeds bij het basistarief is inbegrepen, evenals de brandverzekering, afkoop eigen risico (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico. Als u wilt weten hoe het zit met de dekkingsopties voor de auto die u heeft gekozen, kunt u de details daarover altijd terugvinden onder het blauwe icoontje "i" onder het gekozen voertuig, en in de Algemene voorwaarden die op uw huurvoucher staan die u van ons per e-mail krijgt toegestuurd nadat u uw reservering heeft geplaatst.Als u meer informatie wilt over dit complexe en belangrijke thema, raden wij u aan, onze pagina over dekking voor autohuur te lezen.

Auto Europe biedt voor een klein extra bedrag de dekkingsoptie Restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover aan, die u heel eenvoudig met een klik van uw muis aan uw reservering kunt toevoegen. Zo bent u tegen onkosten gedekt die bij de basisprijs niet zijn inbegrepen, zoals bijv. schade aan banden, raampjes, onderzijde en interieur van de auto, en nog veel meer.

In Frankrijk kunt u vanaf 18 jaar een auto huren, maar desalniettemin kan het zijn dat verhuurbedrijven een Jonge bestuurderstoeslag in rekening stellen. Ook hier geldt, dat de hoogte van deze toeslag kan verschillen per verhuurbedrijf, locatie en huurautocategorie. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over leeftijdsbeperkingen en voorwaarden bij autohuur. Vul alstublieft de correcte leeftijd in op het zoekformulier hierboven, zodat de zoekopdracht correct kan worden uitgevoerd. U kunt ook nakijken hoe het met eventuele toeslagen zit door op het blauwe info-icoontje "i" te klikken onder het gekozen voertuig. In het pop-up venster kunt u onder het kopje "Bestuurdersinformatie" nalezen of eventueel plaatselijk een Jonge bestuurderstoeslag voor uw autohuur betaald moet worden.

(Video) Sorrento, Italy Walking Tour - 4K60fps with Captions *NEW*

Hoe is het verkeer in Parijs?

Zoals in elke wereldstad is het aan te raden om de ochtend- en avondspits te vermijden, vooral als u naar de drukste delen van de stad wilt. Let op voetgangers op, die in Parijs maar al te vaak ook bij rood licht gewoon de straat oversteken. Rondom het centrum van Parijs liggen 3 ringwegen. De centraalste hiervan is de Périphérique. Via de A86 komt u naar de binnenstad, terwijl de Francilienne door de buitenwijken verloopt. Dankzij het goed onderhouden wegennet in Frankrijk is het rijden aangenaam en eenvoudig – zelfs in de hoofdstad. Wilt u een auto huren in Parijs, en van hieruit verder door Frankrijk rijden? Lees dan verder in onze reisgids over Parijs en omgeving met tips en suggesties.

Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Parijs?

Indien u van plan bent in het centrum van Parijs te overnachten, is de beste optie te kijken of u bij uw hotel of pension kunt parkeren. Van daaruit is het openbaar vervoer een uitstekende manier om Parijs te verkennen. Er zijn ettelijke parkeergarages waar u een parkeerplaats online kunt boeken, zoals in de garage bij de Notre-Dame of de Eiffeltoren (Quai Branly garage). Parkeren aan de straatkant is betaald van maandag t/m. zaterdag van 09:00 – 20:00 uur. ’s Avonds en op zondagen is parkeren hier gratis. Op feestdagen is parkeren soms ook kosteloos: de parkeerautomaten zijn in dat geval van een gele sticker voorzien. Wij maken u erop attent dat parkeermeters in Parijs geen muntgeld accepteren. U zult daarom een”Paris Carte” moeten kopen (te koop in div. krantenkiosken). U kunt uw parkeergeld anders ook betalen met uw creditcard of via de PaybyPhone app. U krijgt een ticket van de automaat, die u goed zichtbaar achter uw voorruit moet plaatsen. Het parkeren op straat is tot een periode van 2 uur beperkt. Hoe dichter bij het centrum, hoe duurder het parkeren, en hoe lastiger het vinden van een parkeerplaats wordt. Als ervaren partner voor autoverhuur in Parijs hebben wij hier nog meer informatie over het rijden in Parijs resp. in Frankrijk verzameld.

Heb ik een milieusticker nodig voor mijn autohuur in Parijs?

Ja, dit is het geval. U kunt ervanuit gaan dat het verhuurbedrijf hiervoor heeft gezorgd. U kunt het natuurlijk altijd even aanstippen als u de auto ophaalt.

Er zijn 2 zones waar permanent een gebod van lage uitstoot geldt. Deze worden ZCR genoemd (ZCR – Zone à Circulation Restreinte), en het betreft de grote ZCR van Parijs en de centrale ZCRt van Parijs. De laatstgenoemde omvat het hele gebied binnen de ringweg Boulevard Pèriphérique, en uitsluitend voertuigen met een vignet E 1, 2 en 3 mogen van maandag t/m vrijdag deze zone binnenrijden. De grote ZCR van Parijs (ook als ZPE bekend) betreft het gebied binnen debuitenste ringvweg van de A86. Het is mogelijk dat er spontaan zones met lage uitstoot worden uitgeroepen, dus let goed op de verkeersborden wanneer u met uw voordelige huurauto in Parijs onderweg bent.

Kan ik een camper huren in Parijs?

Naast autoverhuur biedt Auto Europe ook camper huur aan in Parijs en de rest van Frankrijk alsmede op vele andere bestemmingen wereldwijd. Als u met een camper op vakantie gaat bent u helemaal vrij in uw reisplanning, en bovendien spaart u op hotelkosten. Neem eens een kijkje op onze pagina over camper huren in Parijs, en lees meer over de mogelijkheden.

Parijs Reisgids

Het aanbod aan leuke dingen die u kunt doen en bekijken is onuitputtelijk in deze wereldstad. Met uw huurauto kunt u alle kanten op, en zowel de noord- als westkust van Frankrijk is goed bereikbaar. Er zijn meerdere mooie plaatsjes die u na een korte rit al kunt bereiken.

Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Parijs

Voor uw autohuur in Parijs hebben wij enkele suggesties verzameld van mooie plekken waar u heen zou kunnen rijden. Zowel de noord- als westkust van Frankrijk zijn vanaf Parijs goed en snel bereikbaar dankzij het goed onderhouden, moderne wegennet. Daarmee is Parijs een prima uitgangspunt om met de auto andere mooie steden in Frankrijk te bekijken.

Versailles

(Video) Dit moet je weten voordat je naar TURKIJE gaat | Geld, hotel, stranden, vervoer, wifi en meer

Rijd naar Versailles, één van Europa's meest weelderige koninklijke paleizen op slechts 25 km afstand vanaf Parijs. Niet voor niets staat het Paleis van Versailles met zijn 700 kamers en unieke spiegelzaal op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De prachtig aangelegde tuinen, fonteinen, vijvers en grachten geven dit monumentale slot een bijzonder voornaam aanzien. Af en toe worden er paardensportevenementen georganiseerd, en zijn er muzikale shows bij de fonteinen.

Disneyland Parijs

Op slechts ca. 30 km ten oosten van Parijs ligt één van `s werelds meest bekende pretparken - Disneyland Parijs. Als familie-uitje is dit een perfecte keuze voor een dagje weg. Het pretpark opende in 1992 zijn poorten en is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische trekpleister met indrukwekkende attracties zoals de Big Thunder Mountain, Star Wars Hyperspace Mountain, Pirates of the Caribbean, Buzz Lightyear’s Astro Blasters enz.

Fontainebleau

Ten zuidoosten van Parijs op ca. 65 km afstand ligt het plaatsje Fontainebleau, met een gelijknamig kasteel welk als koninklijk vakantieverblijf tot in de 19e eeuw zeer populair was. Het kasteel ligt middenin een enorm bos, het Fôret de Fontainebleau, dat met ca 30 km doorsnede één van de grootste bossen van Europa is. U kunt hier het Napoléon museum bezoeken en een prachtige collectie van Renaissance kunst bekijken. De tuinen zijn ook een bezoekje waard, met name de Jardin Anglais die zeldzame cypressen en andere exotische planten beherbergt. Aan de rand van het bos liggen pittoreske dorpjes zoals Barbizon en Moret-sur-Loing, en de stad Melun.

Giverny

Een leuke rit van ca. 45 minuten in noordwestelijke richting brengt u naar het mooie roze landhuis waar de beroemde schilder Oscar-Claude Monet (oprichter van de Franse Impressionisten) leefde en werkte vanaf 1883 tot zijn dood in 1926. Een bijzonder highlight is de vijver die geheel in de stijl van zijn werk is onderhouden. Dromerige waterlelies, Japanse bruggetjes en sierlijke treurwilgen verwijzen direct naar de kleurenpracht en de levendige details van zijn schilderijen.

Reims

Op ca. 130 km ten noordoosten van Parijs ligt Reims, een stad met een rijk verleden. Houdt u van champagne, dan is u deze stad vast al bekend. Eeuwenlang werden hier, in de ca. 800 jaar oude kathedraal Notre-Dame, Franse koningen gekroond, waaronder koning Charles VI in 1380. Pronkstuk is het 12 meter grote roosvenster, en de collectie wandtapijten is eveneens indrukwekkend.

(Video) Barcelona Guided Walking Tour 4K

Wat te doen in Parijs?

Al eeuwenlang is Parijs een cultureel baken in Europa en toonaangevend op het gebied van kunst, literatuur, mode, design alsmede op culinair gebied. Geniet van deze stad met zijn vele boutiques, cafés en restaurants, en ontelbare bezienswaardigheden. Een paar hiervan die niet mogen ontbreken op uw lijstje:

  • Het Louvre museum: Bezoek ‘s werelds grootste en beroemdste museum. De Mona Lisa en de Venus van Milo zijn de bekendste werken die tentoongesteld zijn. Wij adviseren u voor het Louvre genoeg tijd uit te trekken. Er hangen en staan hier zoveel schilderijen en beeldhouwwerken dat een hele dag eigenlijk nog niet genoeg is om alles gezien te hebben. De permanente collectie bestaat uit 35.000 werken, daterend vanaf de oudheid tot in de 19e eeuw.

  • Eiffeltoren: Door de Parijzenaren ook wel de “IJzeren dame” genoemd, is dit ongetwijfeld één van ‘s werelds bekendste bezienswaardigheden. De toren werd gebouwd in het kader van de Wereldtentoonstelling in 1889, en is een mooi voorbeeld van typische art nouveau architectuur. Vanaf elk van de drie platformen heeft u een adembenemend uitzicht op de stad, bij een maximale hoogte van 275 meter.

  • Centre Pompidou: Een wereldberoemd centrum voor moderne kunst, gehuisvest in een opvallend gebouw waar bonte buizen, roltrappen en bouwsteigers van staal de gevels sieren. U kunt hier genieten van fantastische tijdelijke tentoonstellingen, en van zeldzame werken van o.a. Picasso, Miró, Matisse en Pollock die in het hier eveneens ondergebrachte nationale museum voor moderne kunst te zien zijn. Het plein voor het museum is net zo druk bezocht, en er is daar altijd iets te beleven.

  • Arc de Triomphe: Deze gigantische stenen triomfboog op het Charles de Gaulle plein is minstens zo bekend. Hier komen 12 brede lanen samen. Ze vormen een ster waarvan de Arc de Triomphe het stralende middelpunt is. De boog is ca. 50 meter hoog en bijna net zo breed, met een diepte van meer dan 20 meter. Dit monument werd in 1806 gebouwd om de overwinning van Napoléon in Austerlitz in 1805 te vieren. Inmiddels is het een monument ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Op de Arc hebben bekende beeldhouwers talrijke taferelen uit de Franse geschiedenis gemaakt. Onder de boog bevindt zich het Graf van de onbekende soldaat, ter ere van alle onbekende gesneuvelde soldaten.

  • Notre-Dame: Een meesterwerk van gotische architectuur waarvan de bouw ongeveer 200 jaar in beslag heeft genomen. De kathedraal ligt midden de stad op een eilandje in de rivier Seine. In april 2019 woedde er een fikse brand, en een deel van het dak alsmede één van de torens stortte in. Inmiddels is de Notre-Dame weer open voor bezoekers.

  • Picasso Museum: In dit museum, gehuisvest in een statig 17e eeuws pand, vindt u de grootste collectie ter wereld van Picasso’s werk. Schilderijen, beeldhouwwerken en talrijke tekeningen zijn hier tentoon gesteld. Picasso woonde een groot deel van zijn leven in Frankrijk en het museum laat heel mooi zien hoe zijn artistieke carrière is verlopen, van het sombere zelfportret uit het begin van de 20e eeuw en enkele zeldzame klassieke werken zoals de Panfluit uit 1923, tot bekende werken uit latere periodes.

  • Begraafplaats Père Lachaise: De meest bezochte begraafplaats ter wereld ligt op een idyllische heuvel en telt 69 duizend grafzerken en meer dan 5 duizend bomen. Er liggen vele beroemdheden begraven, o.a. Frédéric Chopin, Edith Piaf, Jim Morrison en Oscar Wilde.

Handige links

Parijs toeristen info

Frankrijk toeristen info

Videos

1. Top 10 TIPS voor REIZEN TURKIJE - ALLES wat je nodig hebt VOORDAT je Istanbul, Turkije bezoekt
(Travel Interesante - Gökçe & Steve)
2. REISGIDS ZWART WOS 🇩🇪🌲🚘 | 10 plaatsen om te bezoeken in het Duitse SCHWARZWALD tijdens een roadtrip!
(Samuel and Audrey - Travel and Food Videos)
3. Fragmenten van Verwondering - Interview met Ronald Van de Peppel
(De kleine bron vzw)
4. Power On: The Story of Xbox | Chapter 3: And It Didn't Turn On
(Xbox)
5. Online presentatie ; Gezin op reis - Sapa Pana Travel
(Sapa Pana Travel)
6. The Ultimate ONE DAY TRAVEL GUIDE in Luang Prabang, Laos!
(josie lifts things)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 04/03/2023

Views: 5780

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.